Produkter

Limousinkon ger kalven bra med mjölk när de går på våra natur- och skogsbeten runt Hörneån. Betesmarkerna är naturligt rika på antioxidanter och Omega-3, som djuren får i sig på ett naturligt sätt genom att beta gräs, klöver och massor med örter. Omega-3 fettsyran är mycket viktig i vår kost eftersom den minskar risken för hjärt - kärlsjukdomar, astma och reumatism.

Natur och skogsbeten ger en rikare och mer koncentrerad köttsmak. Under 6-9 månader, då kalven diar, läggs grunden för den goda slaktkroppen som är ett kännetecken för rasen. Limousindjuren har en slaktkropp med mer kött och större andel värdefulla detaljer samt mindre putsfett och mindre andel ben. Som konsument får du ett biffkött som är mört, saftigt och med en arom och fiberstruktur som gör Limousin till en smakupplevelse.

Vi erbjuder dig som kund:

- Färdigstyckat, vakuumförpackat limousnkött.

-14 olika korvar med hög limousinkötthalt, upp till 98%. Korvarna är lika god kalla som varma.

- Hamburgare.

- Flatrökta styckdetaljer.

- Lufttorkat limousinkött.

Vi har ett brett sortiment av produkter som ger unika variationsmöjligheter och passar bra att använda i mattlagningen eller som helt egen rätt  - perfekt för dig som är gluten- eller laktosintolerant.

Besök gärna Åbrånets Limousin på www.vasterbottensmat.nu För mer information om fördelar med Limousinkött kan du även gå in på: www.limousin-se.info