Julbord

Varmt välkommen till julbord på bondgården

Upplev ett unikt, rofyllt och stämningsfullt julbord på Åbrånet. 
Från 1:a adventshelgen och fram till jul dukar vi upp med godsaker.
Vår närmiljö är den främsta inspirationskällan till julbordets smaker och dekorationer.

28/11 lördag 17.00
29/11 söndag 15.00 
4/12 fredag 18.00
5/12 lördag 17.00
6/12 söndag 15.00
11/12 fredag 18.00
12/12 lördag 17.00
13/12 söndag 15.00
18/12 fredag 18.00
19/12 lördag 17.00
20/12 söndag 15.00

Vi dukar upp även under andra veckodagar 
efter önskemål för minst 25 personer

Boka bord på
roma@abranet.se 
070 356 42 71

 

Julbord

Vi börjar med välkomstglögg med mandel, tranbärsrussin och hembakade pepparkakor

Långbakad Limousin kalvbringa med rabarberglaze och plommon

Handrullade Limousinköttbullar

Limousin prinskorvar med hjälp av Hansens Charkuteri

Chili Limousin med hjälp av Bergströms Rökeri

Limousin Bratwurst med hjälp av Hansens Charkuteri

Lufttorkat Limousinkorv med enbär

Varmrökt Limousinstek med hjälp av Hansens Charkuteri

Flatrökt Limousininnanlår med hjälp av Bergströms rökeri

Kallrökt Limousinbiff med hjälp av Bo Sundqvist i Öre

Lyx Limousin tillverkad på rostbiff, fransyska & innanlår

Vindelnrökt Limousinkalvtunga

Vindelnrökt Limousinkalvhjärta

Julskinka från Edgården i Flarken

Hemgjord senap från MaCo Grönt

Ungsbakad rådjursbog från egna jaktmarker

Farmor Mariannes kalvsylta

Farmor Mariannes pastej

Åbrånets goda räkägg

Stor favorit: Pepparlax från Martin Bergman i Vilhelmina

Unikt hos oss: Björksavsgravad lax från Martin Bergman i Vilhelmina

Kallrökt lax från Gamla Salteriet i Obbola

Åbrånets hemlagade gravlaxsås

Rosésik från Gamla Salteriet i Obbola

Granskottsill från Martin Bergman i Vilhelmina

Senapsill från Martin Bergman i Vilhelmina

Havtorn & Cognacsill från Martin Bergman i Vilhelmina

Julsill från Martin Bergman i Vilhelmina

Vår goda Janssons Frestelse

Lutfisk med vitsås och kryddpeppar

Hemlig ostsallad - En polsk tradition på julbordet

Rostade kikärtor med kanel och ingefära

Rödbetssallad

Inlagd rödkål med nejlika och apelsin

Vitkål inlagd med ingefära och gurkmeja

Karamelliserad brysselkål med rotsaker från egen odling

Coleslaw på egenodlat grönkål, vitkål och rödkål

Syrad vitkål på polskt vis med morötter från Trädgård Väst

Egenplockade och picklade kantareller 

Äpple- och sellerisalsa med stjärnanis

Båtbyggarhustruns grönkålspesto

Saltade rönnbär från egen trädgård

Äppelmos på egna äpplen med kallrörda lingon från våra skogar

Kokt dillpotatis från den lokala grossisten Grönsaksfabriken

Husets smör

Surdegsbröd bakat på eget vetemjöl

Hembakt tunnbröd från Hällnäs

 

Efterrättsbuffé

Kaffe / Te

Surdegsknäckebröd

Whiskeycheddar

Blåmögelost från Svedjan (Svedjan Rustik)

Egenkokad tomatmelad med rosmarin

Hemabakad jultryffel

Hemabakd apelsin- och saffranstryffel

Egengjord fjällkonfekt 

Fyllda fikon & dadlar med valnötter 

Ris à la Malta med sås på gårdens egenodlade jordgubbar

Karameller från Byske

Skumtomtar från Gränna

Polkaspån

 

Pris 625 kr

Barn 25 kr / år upp till 15 år

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vikt: 
93