Julbord

Julbord

Upplev ett unikt och rofyllt julbord på Åbrånet. Vår närmiljö är den främsta inspirationskällan till julbordets smaker och dekorationer. Från första adventshelgen och fram till jul dukar vi upp med godsaker. Läs mer här om vårt Limousinkött som är i fokus på vårt julbord.

Välkommen att boka ditt julbord!
Fredagar från kl 17.00
Lördagar från kl 17.00
Söndagar från kl 15.00

Ring 070-3564271 eller Maila gärna dina bokning

Vi dukar även upp under andra veckodagar efter önskemål för 20-60 personer.

Pris 675:-

Barn 35:-/år

 

Meny Julbord

Börja med: Egenkokt äppelglögg med skurna pepparkakor

Kallskuret

Åbrånets varmrökta Limousinhjärta
Åbrånets varmrökta Limousintunga
Limousin kabanoss
Vitlöks Limousin
Limousin Salami med fänkål
Åbrånets varmrökta kanadagås
Flatrökt Limousininnanlår
Åbrånets egen kallrökta Limousinbiff
Bondens favoritkorv
Julskinka från Edgården i Flarken
Farmor Mariannes kalvsylta
Farmor Mariannes pastej

Fisk

Stor favorit: Pepparlax från Martin Bergman i Vilhelmina
Unikt hos oss: Citrongravad lax från Martin Bergman i Vilhelmina
Suovaslax från Martin Bergman i Vilhelmina
Åbrånets hemlagade gravlaxsås
Rosésik från Gamla Salteriet i Obbola
Senapsill från Martin Bergman i Vilhelmina
Husets krämiga sill med västerbottensost
Husets egen julsill
Husets apelsinsill

Varmt

Långbakad Limousin kalvbringa med rabarberglaze och plommon
Handrullade Limousinköttbullar
Limousin prinskorvar
Ugnsbakad rådjursbog från egna jaktmarker
Vår goda Janssons Frestelse
Lutfisk med vitsås och kryddpeppar
Kokt dillpotatis från den lokala grossisten Grönsaksfabriken

Tillbehör

Åbrånets goda räkägg
Hemlig ostsallad – En polsk tradition på julbordet
Rostade kikärtor med kanel och ingefära
Rödbetssallad
Inlagd rödkål med nejlika och apelsin
Vitkål inlagd med ingefära och gurkmeja
Karamelliserad brysselkål med rotsaker från egen odling
Coleslaw på egenodlat grönkål, vitkål och rödkål
Syrad vitkål på polskt vis med morötter från Trädgård Väst
Egenplockade och picklade kantareller
Äpple- och sellerisalsa med stjärnanis
Båtbyggarhustruns grönkålspesto
Hemgjord senap från MaCo Grönt
Härnö Gin-lingon
Äppelmos på egna äpplen med kallrörda lingon från våra skogar

Husets smör
Surdegsbröd bakat på eget vetemjöl
Hembakt tunnbröd från Hällnäs

Efterrättsbuffé

Kaffe / Te
Surdegsknäckebröd
Whiskeycheddar
Svedjan Rustik – Blåmögelost från Svedjan
Egenkokad tomatmarmelad med rosmarin
Hembakad ischoklad
Hembakad apelsin- och saffranstryffel
Egengjord fjällkonfekt
Fyllda fikon & dadlar med valnötter
Ris à la Malta med sås på gårdens egenodlade jordgubbar
Karameller från Byske Karamellfabrik
Skumtomtar från Gränna
Polkaspån

Kontakt