Välkommen att boka ditt julbord!
Fredagar från kl 17.00
Lördagar från kl 17.00
Söndagar från kl 15.00
Ring 070-3564271 eller Maila gärna dina bokning
Vi dukar även upp under andra veckodagar efter önskemål för 20-60 personer.
Pris 725:-
Barn 35:-/år
Meny Julbord
Börja med: Egenkokt äppelglögg med skurna pepparkakor
Kallskuret
Åbrånets varmrökta Limousinhjärta
Åbrånets varmrökta Limousintunga
Limousin kabanoss
Limousin chorizo
Gravad Limousinrostbiff rullad i purjolöksaska
Åbrånets varmrökta kanadagås
Flatrökt Limousininnanlår
Åbrånets egen kallrökta Limousinbiff
Bondens favoritkorv
Julskinka från Alviksgården
Farmor Mariannes kalvsylta
Farmor Mariannes pastej
Fisk
Stor favorit: Åbrånets egenrökta lax
Björksavsgravad lax från Martin Bergman i Vilhelmina
Suovaslax från Gamla Salteriet i Obbola
Åbrånets hemlagade gravlaxsås
Rosésik från Gamla Salteriet i Obbola
Åbrånets egen svartvinbärssill
Åbrånets krämiga sill med västerbottensost
Åbrånets egen julsill
Åbrånets granskottssill
Åbrånets Hörneåsill med gäddrom
Varmt
Långbakad Limousin kalvbringa med rabarberglaze och plommon
Handrullade Limousinköttbullar
Limousin prinskorvar
Ugnsbakad rådjursbog från egna jaktmarker
Vår goda Janssons Frestelse
Lutfisk med vitsås och kryddpeppar
Kokt dillpotatis från den lokala grossisten Grönsaksfabriken
Tillbehör
Åbrånets goda räkägg
Ägg-omelette med kantarellstuvning
Hemlig ostsallad – En polsk tradition på julbordet
Rostade kikärtor med kanel och ingefära
Rödbetssallad
Inlagd rödkål med nejlika och apelsin
Vitkål inlagd med ingefära och gurkmeja
Karamelliserad brysselkål
Coleslaw på savojkål, vitkål och rödkål
Picklade alger wakame & dulse
Syrad vitkål på polskt vis med morötter från Kräkånger
Egenplockade och picklade kantareller
Äpple- och sellerisalsa med stjärnanis
Båtbyggarhustruns grönkålspesto
Hemgjord honungssenap
Picklade rönnbär
Äppelmos på egna äpplen
Husets smör
Surdegsbröd bakat på eget vetemjöl
Hembakt tunnbröd från Hällnäs
Efterrättsbuffé
Kaffe / Te
Chokladbräck med polkaspån
Morotsmarmelad med krusbär & kanel från Mona Prestele
Hembakad apelsin- och saffranstryffel
Hembakad fjällkonfekt
Fyllda fikon & dadlar med valnötter
Ris à la Malta med sås på gårdens egenodlade jordgubbar
Karameller från Byske Karamellfabrik
Skumtomtar från Gränna
Regnsbågsmarmelad
Mjuk pepparkaka med lingonfrosting
Nyåkers pepparkakor
Färskostkräm smaksatt med Svedjan Rustik blåmögelost