Julbord

Julbord

Upplev ett unikt och rofyllt julbord på Åbrånet. Vår närmiljö är den främsta inspirationskällan till julbordets smaker och dekorationer. Från första adventshelgen och fram till jul dukar vi upp med godsaker. Läs mer här om vårt Limousinkött som är i fokus på vårt julbord.

Välkommen att boka ditt julbord! 
Lördagar kl 17.00
Söndagar kl 15.00
Med start 27/11

Vi dukar även upp under andra veckodagar efter önskemål för 15-50 personer.

Boka via mail eller telefon.

Pris 625:-

Barn 25:-/år

 

Meny Julbord

Börja med: Egenkokt äppelglögg med skurna pepparkakor

Kallskuret

Åbrånets kallrökta Limousinhjärta
Åbrånets varmrökta Limousintunga
Limousin kabanoss
Chili Limousin
Limousin Salami med fänkål
Varmrökt Limousinstek med hjälp av Hansens Charkuteri
Flatrökt Limousininnanlår
Åbrånets egen kallrökta Limousinbiff
Lyx Limousin tillverkad på rostbiff, fransyska & innanlår
Julskinka från Edgården i Flarken
Farmor Mariannes kalvsylta
Farmor Mariannes pastej

Fisk

Stor favorit: Pepparlax från Martin Bergman i Vilhelmina
Unikt hos oss: Citrongravad lax från Martin Bergman i Vilhelmina
Kallrökt lax från Gamla Salteriet i Obbola
Åbrånets hemlagade gravlaxsås
Rosésik från Gamla Salteriet i Obbola
Granskottsill från Martin Bergman i Vilhelmina
Senapsill från Martin Bergman i Vilhelmina
Julsill från Martin Bergman i Vilhelmina

Varmt

Långbakad Limousin kalvbringa med rabarberglaze och plommon
Handrullade Limousinköttbullar
Limousin prinskorvar med hjälp av Hansens Charkuteri
Ugnsbakad rådjursbog från egna jaktmarker
Vår goda Janssons Frestelse
Lutfisk med vitsås och kryddpeppar
Kokt dillpotatis från den lokala grossisten Grönsaksfabriken

Tillbehör

Åbrånets goda räkägg
Hemlig ostsallad – En polsk tradition på julbordet
Rostade kikärtor med kanel och ingefära
Rödbetssallad
Inlagd rödkål med nejlika och apelsin
Vitkål inlagd med ingefära och gurkmeja
Karamelliserad brysselkål med rotsaker från egen odling
Coleslaw på egenodlat grönkål, vitkål och rödkål
Syrad vitkål på polskt vis med morötter från Trädgård Väst
Egenplockade och picklade kantareller
Äpple- och sellerisalsa med stjärnanis
Båtbyggarhustruns grönkålspesto
Hemgjord senap från MaCo Grönt
Saltade rönnbär från egen trädgård
Äppelmos på egna äpplen med kallrörda lingon från våra skogar

Husets smör
Surdegsbröd bakat på eget vetemjöl
Hembakt tunnbröd från Hällnäs

Efterrättsbuffé

Kaffe / Te
Surdegsknäckebröd
Whiskeycheddar
Svedjan Rustik – Blåmögelost från Svedjan
Egenkokad tomatmarmelad med rosmarin
Hembakad ischoklad
Hembakad apelsin- och saffranstryffel
Egengjord fjällkonfekt
Fyllda fikon & dadlar med valnötter
Ris à la Malta med sås på gårdens egenodlade jordgubbar
Karameller från Byske Karamellfabrik
Skumtomtar från Gränna
Polkaspån

Kontakt